
سدیم سیلیکات ها در کوره هایی نظیر کوره های تهیه شیشه در دمایی بین 1100 الی 1300 درجه سانتی گراد از ذوب شدن مخلوط شن سیلیس (SiO2) و کربنات سدیم (Na2CO3) به دست می آید. مواد مذاب در یک سیستم خنک می شوند و از این طریق محصول جامد تولید می شود. سپس طی فرآیند دیگری در آب حل می گردند و از این طریق سیلیکات سدیم مایع تولید می شود. لازم به ذکر است برای استفاده در برخی از صنایع، سیلیکات سدیم مایع طی فرآیند فیلتراسیون، تبدیل به محلول صاف شده و شفاف می گردد. اگر هدف تهیه سدیم سیلیکات قلیایی باشد، مقداری سود خشک برای قلیایی کردن محیط به سیستم اضافه می شود.
فرآیند تولید شامل دستکاری نسبت خاکستر سودا به سیلیس برای دستیابی به خواص خاص در محصول سیلیکات سدیم است. این تطبیق پذیری امکان تولید سیلیکات های سدیم با کاربردهای متنوع را فراهم می کند و نیازهای صنعتی مختلف را تامین می کند. چه به صورت جامد و چه مایع، سیلیکات های سدیم به دلیل خواص شیمیایی و سازگاری منحصر به فرد خود در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارند.
گریدهای مختلف سیلیکات سدیم در صنعت بر اساس نسبت وزنی SiO2:Na2O آنها مشخص می شود که به آن، نسبت یا ریشیو سدیم سیلیکات گفته می شود. هر چه نسبت SiO2 به Na2O بالاتر باشد، محلول چسبناک تر و غلیظ تری خواهیم داشت. از جمله کاربرد سدیم سیلیکات در صنایع مختلف با ریشیوهای متفاوت کاربرد دارد. به عنوان مثال سیلیکات سدیم مایع ریشیو 2 فقط به منظور تولید مواد شوینده استفاده می شود. همچنین از سدیم سیلیکات ریشیو 2.3 تا 2.7 برای صنایعی همچون: ریخته گری، روان کننده بتن، تولید کاشی و سرامیک، کارتن سازی و نساجی استفاده می شود. شرکتهای فولادی نیز در صنعت بریکت سازی از ریشیو های 3.2 و 3.3 استفاده می کنند.